Вашето въображение е само началото...

Интериор и стайни цветя

Обзаведохте новото жилище, настанихте се. Всичко е прекрасно, но като че ли нещо липсва – стайни цветя. Замисляли ли сте се какво може да бъде общото между Вашия апартамент, офиса Ви и космически кораб на НАСА например? Помислете добре… ниското качество на въздуха.

Хората прекарват 90% от времето си на закрито. Обзавеждането събира прах, различните препарати за почистване на дома и офиса също може да отделят токсични съединения, затова зеленината и свежестта са от голямо значение, както и енергията, която ще бъде около вас. Всякакви бактерии около Вас, а постоянната вентилация на работа може да причини главоболие, виене на свят, гадене.  Ще поговорим за важността да има цветя  (истински, красиви, живи растения) в дома или офиса Ви, а и растенията просто карат хората да се чувстват по-добре. Добрата новина е, че можем да се преборим лесно и бързо с присъствието на всякакви вредни вещества около нас именно чрез зеленината.

Изготвили сме списък с топ 5 стайни цветя, които се отглеждат лесно (спокойно, няма да Ви тормозим с декоративно-цъфтящите, поне не сега) и са идеални както за всекидневна, спалня, кухня, така и за Вашето офис пространство.

Алое Вера 

Не само пречиства въздуха, алое вера е растение с много дебели и сочни листа, което има лечебни свойства ( със сигурност знаете как да го използвате, препоръчваме силно да има във всеки дом и офис – и красиво, и полезно).

decorbloglovinapartmenttherapy

Хлорофитум (Зелена лилия)

Растението е известно с това, че може да пречисти въздуха от вредни вещества изключително бързо. Подходящо е за кухнята, ако използвате газов котлон! В статията на НАСА за пречистващи въздуха цветя може да видите хлорофитум (паяково растение). Носи много позитивна енергия и е непретенциозно цвете. Необичайният вид позволява зелената лилия да се впише добре в почти всеки интериор, не излиза от мода и е идеалното висящо растение!

  Spider-Plant-4apartmenttherapy8Spider-plant-on-a-fireplace-mantel

Спатифилум (лилия на мира)

Всеки дом има нужда от една лилия на мира! Цъфти в красиви бели цветове. Гледа се лесно, не обича пряка слънчева светлина, но и прекалената тъмнина не е за него! Тъмнозелените листа идеално се вписват в дома или офиса Ви. Спатифилиумът се отглежда като листно-декоративно и декоративно-цъфтящо растение. Номер едно в списъка на НАСА (нареждайки се до стайната хризантема).

Peace-Lily grenoffice houzz-contemporary-dining-room

Сансевиера (индийски меч)

Ако търсите растение, което е почти невъзможно да убиете, изберете Сансевиера! Премахва бензол, формалдехид, трихлоретилен и ксилен от въздуха, които са токсични за котки и кучета! Различните видове се използват успешно и за декорация – те са много въздействащи и привличат погледа.

sanse Snake_Plants_740x 178138a400bc9278_5928-w618-h610-b0-p0--eclectic-dining-room

Фикус 

Фикусът е едно от най-разпространените растения по света и у нас. Гледа се изключително лесно. Препоръчваме, ако имате бенджамин да го оплетете, за да порасне красиво и интересно дървото. Докато зеленото растение се превръща в многолистно дръвче, Вие ще се радвате на свеж въздух и ще усещате енергията около него. Лировидният фикус е в нашия топ 5. Убедете се сами…

wsj bloglovin designlovefest

Без значение какви цветя изберете, за да освежите дизайна на апартамента, къщата, офиса си, то Вие сте направили най-правилното решение.  Искате да бъдете здрави? Купете си стайно цвете, грижете се за него и се чувствайте прекрасно. Растенията пречистват въздуха, което ги прави част от това, което НАСА нарича „система за поддържане на живота на природата“.

Цветята се грижат да намалят стреса и умората, а ние трябва да се грижим за тях като намерим правилното място къде да ги поставим и да им даваме това, от което се нуждаят – любов, вода и светлина. 🙂 

OfficePlants_1 trendy-plantsOfficePlants_2

Share This:

Comments are closed.