Вашето въображение е само началото...

Производство на мебели

Основната дейност на Lonyra Furniture е производство на мебели.

Ние винаги предлагаме най-доброто за нашите клиенти. Производството на мебели е начин, чрез който изразяваме желанието си да бъдете щастливи в собствения си дом или офис. Затова предлагаме мебели за дома и офис обзавеждане.

Ако се чудите каква е разликата между ПДЧ и МДФ Ви представяме основните им предимства и недостатъци.

ПДЧ  –  пресовани дървесни частици. ПДЧ започва да се произвежда още през 40-те години на ХХ век в Германия – там се намират дървообработващи заводи, където са произведени първите ПДЧ благодарение на отпадъчни материали.

ПДЧ са плоскости, направени от пресовани малки дървесни парчета, които се слепят чрез смолисти вещества. Двустранното покритие позволява плочата да стане по-устойчива и разнообразна – дървен фурнир например или ламинирана повърхност.

Когато сравняваме ПДЧ с естественото дърво и шперплата, ПДЧ е по-евтин материал и се използва за корпусни мебели. ПДЧ плоскостите не са подходящи за помещения с повече влага. Затова в този случай може да се използват неламинирани ПДЧ плоскости.

Мебелите, които се изработват от ламинирани ПДЧ плоскости  могат да се поддържат дълги години, когато се пазят от влагата. По този начин те запазват своята функционалност.

МДФ са плоскости от фибри със средна плътност. С такива плоскости започва да се работи  в САЩ към края на 60-те години. Продуктът се използва за заместване на масивната дървесина и има по-добри качества от ПДЧ. В мебелното производство се използва като ламиниран, фурнирован, гол – без покритие, като профил.

МДФ плоскостите могат да бъдат ламинирани или фурнировани (покрити с фурнир от естествена дървесина). Така те стават красиви и много устойчиви при използването им за направата на мебели. МДФ плоскостите могат да се боядисват с бои на водна основа.

МДФ е по-добър материал в сравнение ПДЧ, гипсофазер или масивно дърво.

Тези плоскости са устойчиви  на влага – те не се деформират като ПДЧ и не набъбват. Благодарение на МДФ могат да се изработват много малки или декоративни елементи – плоскостта е много гладка.

Тъй като са устойчиви на гъбички и микроорганизми се използват за изработка на врати, стенни панели, кухненски плотове.

 

 

Share This: